Sorodne strani

Stran je priredba CS Unplugged. Dodatne ideje so povzete po sorodnih straneh CS4FN – Computer Science for Fun in MATHmaniaCS. Priporočamo tudi ogled nekoliko bolj matematično usmerjene strani Enriching Mathematics.

Teaching London Computing je podobna stran, ki jo je pripravil Paul Curzon. Vsebuje tudi precej čarovniških trikov.

CS Unplugged je posnel eno od srečanj z otroki; odlomke objavljamo ob posameznih aktivnostih, priporočamo pa ogled celotne ure. Nekoliko podobno je predavanje Chrisa Bishopa (eden od posnetkov vsebuje tudi nekatere izmed aktivnosti opisanih na naših straneh) v okviru božičnih predavanj, ki jih po skoraj stoletni tradiciji, ki jo je začel Michal Faraday, organizira angleška Royal Institution.

Mednarodno tekmovanje Bober temelji na enaki ideji kot CS Unplugged, saj naloge, ki jih rešujejo tekmovalci, pogosto nimajo na prvi pogled nobene zveze z računalništvom. Tekmovanje poteka vsako jesen po šolah v vsej Evropi in nekaterih drugih državah (Japonska, Kanada…). V Sloveniji mu sledi tudi državno tekmovanje.

V šolah pa potrebujemo učbenike. Tudi v tem pogledu v zadnjem času napredujemo, saj je nastala že kar lepa zbirka spletnih učbenikov za slovenske šole.